Saltning af skind 2022

Hvis vi ikke havde fået nok regn i foråret og sommeren, så skal jeg da love for at den manglende regn kom i løbet af efteråret – så meget at en del af markerne stod under vand eller der var store søer og ikke mindst åen var løbet over mange steder.

Det udfordrede os i forhold til at salte og gøre vores skind klar til indsamlingen, den første weekend i februar 2023 (Der er altid skindindsamling den første weekend i februar). At salte skindene ordentligt fra start er ekstrem vigtigt. F.eks. lad være med at spare på saltet eller undlade at salte 2. gang – forarbejdet på dette tidspunkt afspejler sig i resultatet af garvningen. Det er bare så ærgerligt at få et skind retur med bare pletter (ingen uld) eller revner pga. råd i skindet.

Vi måtte inddrage et afdeling af stalden, hvor vi se kunne lave nogle ordninger, som muliggjorde at vi kunne salte skindene, at safterne kunne løbe af og at vi kunne holde skindene tørre, så de ikke går i råd.

På billederne kan I se hvorledes vi har gjort og hvorledes vi arbejder med at udbrede og salte skindene (Man kan også se en beskrivelse under siden ”Garvning af skind”).