Garvning af lammeskind

Garvning af skind

Vi organiserer forsendelse af skind fra får, lam, geder og kid til garvning.

Mange avlere kommer til os med deres skind den første weekend i februar hvert år. Skindene er pakket hjemmefra og skemaer udfyldt – klar til at blive sendt til Tranås Skinnberedning i Sverige.

Det er muligt at få farvet sine skind. Nedenfor er der et billede med teksten ”Farvning af skind”. Her kan du se hvilke muligheder der er for farvning af skind eller uldsiden. Nummer og navn på den ønskede farve skal noteres på skemaet til Tranås Skinnberedning. Det kan være svært at vurdere en farve ud fra et billede – man er velkommen til at aftale at komme og se og føle farveprøverne hos os.

Vi har egenkontrolprogram og regler, som skal følges ved skindindleveringen.

I december tilmelder man sine skind hos os på mail. Vi skal kende antal skind, avlerens navn, adresse og telefonnummer. Man kan ikke møde op med sine skind uanmeldt. Hjemmefra har avleren valgt, hvordan det enkelte skind skal garves. Information og anvisninger følges og udfyldes hjemmefra.

Når skindene kommer tilbage til os fra garveriet, sender vi besked til avlerne. Som regel kommer skindene retur midt i juni.

I de følgende dokumenter kan I læse, hvordan der skal pakkes og forberedes hjemmefra, og hvordan indsamlingen foregår her:

  • Alm. Orientering.
  • Instruktion omkring håndtering og pakning af skind.
  • Identifikationsseddel, som lægges i poserne sammen med skindene.
  • En baggrundserklæring, som udfyldes hjemmefra og afleveres ved indleveringen af skind.
  • Tro og loveerklæring skal kun bruges ved fællestransport af skind og afleveres ved indsamlingen.
  • Fællestransportskema, som udfyldes og medbringes hertil, hvis flere avlere laver fælles transport.
  • Det svenske skema udfyldes og medbringes ved skindindsamlingen. Skemaet findes på Tranås’s hjemmeside. Det medbringes udfyldt i 3 eksemplarer. Et til avleren og 2 til os.

Se vores kontrolrapport.

Se flere billeder af garvning af lammeskind  HER.